Gastronómia
Marinovanie a čo je to marináda.
09.05.2013 11:36
Chcete vedieť ako správne marinovať mäso? Viete ako si môžete pripraviť marinádu podľa vlastnej chuti? Čítajte ďalej … Marináda je korenená zálievka slúžiaca na nakladanie potravín, hlavne mäsa, zeleniny a syrov. Obvykle sa skladá zo zmesi oleja, okyslujúcej zložky (ocot,...
Technika varenia Sous-vide alebo modernejsie ponňatie bain-marie
06.05.2013 11:24
Technika varenia Sous-vide alebo modernejsie ponňatie bain-marie ?
Čo je vlastne Sous - vide
Kde inde, ako v mekke kulinárstva mohla táto metóda vzniknúť? Kolískou sous vide je Francúzsko, krajina preslávená dobrým jedlom, kvalitnými surovinami a aj najlepším vínom na svete. Neskôr sa...
Technika bain-marie
06.05.2013 11:21
Kuchárska technika bain-marie
Vo francúzštine bain-marie znamená vodný kúpeľ a toto pomenovanie výborne vystihuje techniku varenia bain-marie. Nad väčšou panvicou alebo väčším hrncom, v ktorom je vriaca voda, varíme v menšej nádobe pokrmy vyžadujúce si jemnejšie zaobchádzanie...
Molekulárna gastronómia
06.05.2013 02:01
Molekulárna gastronómia
Molekulárna gastronómia je moderný spôsob prípravy jedál, ktorý využíva bežné suroviny spoločne s chemickými postupmi. Využité sú chemické látky a prostriedky, ktoré sa štandardne používajú napríklad pre konzerváciu potravinových surovín alebo...
Články
V tejto rubrike nie sú žiadne články.