Gastronómia

Marinovanie a čo je to marináda.

09.05.2013 11:36
  Chcete vedieť ako správne marinovať mäso? Viete ako si môžete pripraviť marinádu podľa vlastnej chuti? Čítajte ďalej … Marináda je korenená zálievka slúžiaca na nakladanie potravín, hlavne mäsa, zeleniny a syrov. Obvykle sa skladá zo zmesi oleja, okyslujúcej zložky (ocot,...

Technika varenia Sous-vide alebo modernejsie ponňatie bain-marie

06.05.2013 11:24
Technika varenia Sous-vide alebo modernejsie ponňatie bain-marie ?   Čo je vlastne Sous - vide   Kde inde, ako v mekke kulinárstva mohla táto metóda vzniknúť? Kolískou sous vide je Francúzsko, krajina preslávená dobrým jedlom, kvalitnými surovinami a aj najlepším vínom na svete. Neskôr sa...

Technika bain-marie

06.05.2013 11:21
  Kuchárska technika bain-marie Vo francúzštine bain-marie znamená vodný kúpeľ a toto pomenovanie výborne vystihuje techniku varenia bain-marie. Nad väčšou panvicou alebo väčším hrncom, v ktorom je vriaca voda, varíme v menšej nádobe pokrmy vyžadujúce si jemnejšie zaobchádzanie...

Molekulárna gastronómia

06.05.2013 02:01
  Molekulárna gastronómia     Molekulárna gastronómia je moderný spôsob prípravy jedál, ktorý využíva bežné suroviny spoločne s chemickými postupmi. Využité sú chemické látky a prostriedky, ktoré sa štandardne používajú napríklad pre konzerváciu potravinových surovín alebo...

Články

V tejto rubrike nie sú žiadne články.