Dekorácia

Rebarborový sirup

Suroviny Kryštálový cukor 5 šálok Voda 5 šálok Rebarbora 850g Kardamon 6 ks Citrónová šťava alebo kyselka podľa chute Postup receptu Do veľkého hrnca pridáme rebarboru pokrájanú na asi 1,5 cm, zasypeme cukrom, pridáme vodu a kardamón ,, ten stlačte prstami aby sa rozpučil ,, a všetko spolu za...

Nakladaná cvikľa v cukrovom náleve

Suroviny Cvikla červená - stredná veľkosť 1 ks Cvikľa žltá - stredná veľkosť 1 ks Cvikľa biela - stredná veľkosť 1 ks Kryštálový cukor 450 g Voda 350 g Portské víno 100 ml Postup receptu Najprv si pripravíme cvikľu, každú zvlášť uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Ja som každú jednu...

Rebarborovo - vanilkový džem

Suroviny Rebarbora 1 kg Cukor na varenie džemov alebo kryštálový cukor 1 kg Pektin 8 g Vanilkový struk 2 ks Citrónová šťava z 1 ks Kyselina citrónová prášková 1 cl   Postup Dobrá a rýchla pomôcka pri varení džemu je malý tanierik a teplomer na varenie, ja používam teplomer na varenie džemov,...

Honeycomb (Falošný medový plást)

  Suroviny Cukor kryštálový alebo biely fondant 200 g Zlatý sirup alebo med 4 PL Sóda Bicarbóna 3 cl Maslo na vymastenie formy   Postup receptu Väčší hrniec alebo kastról si mierne rozohrejeme, pridáme cukor, golden syrup alebo med a zahrievame až do rozpustenia, necháme povrieť 10-15...