Dekorácia
Rebarborový sirup
Suroviny
Kryštálový cukor 5 šálok
Voda 5 šálok
Rebarbora 850g
Kardamon 6 ks
Citrónová šťava alebo kyselka podľa chute
Postup receptu
Do veľkého hrnca pridáme rebarboru pokrájanú na asi 1,5 cm, zasypeme cukrom, pridáme vodu a kardamón ,, ten stlačte prstami aby sa rozpučil ,, a všetko spolu za...
Nakladaná cvikľa v cukrovom náleve
Suroviny
Cvikla červená - stredná veľkosť 1 ks
Cvikľa žltá - stredná veľkosť 1 ks
Cvikľa biela - stredná veľkosť 1 ks
Kryštálový cukor 450 g
Voda 350 g
Portské víno 100 ml
Postup receptu
Najprv si pripravíme cvikľu, každú zvlášť uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Ja som každú jednu...
Rebarborovo - vanilkový džem
Suroviny
Rebarbora 1 kg
Cukor na varenie džemov alebo kryštálový cukor 1 kg
Pektin 8 g
Vanilkový struk 2 ks
Citrónová šťava z 1 ks
Kyselina citrónová prášková 1 cl
Postup
Dobrá a rýchla pomôcka pri varení džemu je malý tanierik a teplomer na varenie, ja používam teplomer na varenie džemov,...
Honeycomb (Falošný medový plást)
Suroviny
Cukor kryštálový alebo biely fondant 200 g
Zlatý sirup alebo med 4 PL
Sóda Bicarbóna 3 cl
Maslo na vymastenie formy
Postup receptu
Väčší hrniec alebo kastról si mierne rozohrejeme, pridáme cukor, golden syrup alebo med a zahrievame až do rozpustenia, necháme povrieť 10-15...