Ku káve

Basic Chocolate Trufles I

Suroviny Čokoláda kvalitná 75% 250g Smotana 33% 160ml Maslo 35g Voda 2PL Kakao na obaľovanie    Postup receptu Tak ako som už spomenul pri recepte chocolate mousse základom je vždy dobrá surovina čiže kvalitná. Hlavne na čokoládové pochúťky. Základ je dobrá čokoláda a hlavne jej...

Rýchla čokoládová torta s náplňou z lesného ovocia

Suroviny Vajíčka 4 KS Práškový cukor 8 PL Bezlepková múka 4 PL Olej 1 PL Prášok do pečiva 2 Čl Horká čokoláda 70% 80g Kakao 100% 30g Citrónová šťava 1 Čl Štipka soli Maslo Džem z lesného ovocia Koňak   Postup receptu Vajíčka necháme ohriať na izbovú teplotu, rúru si vyhrejeme na...

Broskyňový koláč s bielou čokoládou a pistáciami

Suroviny Cesto Maslo 250g Kryštálový cukor 200g Hladká múka 300g Prášok do pečiva 1čl Vanilkový extrakt 2čl Vajíčka 3ks Grécky jogurt 200g Biela čokoláda 50g Broskyne 2ks Krém Biela čokoláda 150g Smotanový krém Philadelphia, Buko alebo Mascarpone 200g Grécky jogurt 200g Pistácie nesolené nasekané...

Slivkový koláč s mandľami a čokoládou

Suroviny Maslo 175g + na vymastenie formy Slivky tvrdšie 500g Muscovado cukor alebo jemný kryštálový 175g Hladká múka 175g Mandľová múčka 175g Mandle celé 50g Vajcia 3ks Kypriaci prášok 1/2 sáčku Horká čokoláda 70% 50g Lieskovce celé 50g Postup receptu Predohrejeme si rúru na 180C (ak je...

Macaroons

Suroviny Cukor práškový 175g Mandľová múčka 125g Kryštáľový cukor 75g Vajíčka 3ks Farbivo Náplň čokoladová ganache Postup receptu 1. Vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielok a kryštálového cukru, cukor pridávajte postupne a nezabudnite na začiatok na štipku soli. Vajíčkové bielky musia mať izbovú...

Chocolate Truffles II

Suroviny Čokoláda kvalitna 75% 250g Smotana 33% 160ml Maslo 35g Voda 2PL Kakaový prášok Pražené mleté orechy Pomarančový cukor Kávový likér - Kahlúa alebo Padron XO CAFE  Orechový likér - Frangelico Pomarančový likér - Cointreau likér Postup Základ je dobrá čokoláda a hlavne jej spracovanie,...

Bezlepkový čučoriedkový koláč

Suroviny Vajíčka 3 ks Kryštálový cukor 150 g Vlažná voda 75 ml Rastlinny olej 75 ml Bezlepková múka mixC 165 g Prášok do pečiva 1 ks Sušené čučoriedky 80 g Lieskovce opražené nasekané 4 PL Mleté orechy 5 PL Maslo 25 g Postup receptu Bielka oddelíme...

Čokoládová saláma

  Suroviny Maslo 200 g Zlatý sirup 150 g Kakao 50 g Čokoláda kvalitná 75% 100 g Cognac alebo Portské víno 50 ml Amaretty sušienky 150 g Vlašské orechy nasekané 25 g Sušené brusnice 25 g Hrozienka sultánky 25 g Pistácie nesolené lúpané alebo lieskovce 25 g Práškový cukor a...

Amaretti

Suroviny Mandľová múčka  200 g Práškový cukor  150 g Bielok 1 ks Amaretto likér  1 PL Mandľový extrakt  1 cl   Postup receptu   Mandľovú múčku a cukor poriadne zmiešame v procesore, pridáme bielko ktoré je izbovej teploty, jemne ho prešľaháme na penu pridáme mandľový...