Ryby
Raky v hubovom ragú
Suroviny
Raky čerstvé 30 Ks
Šalotka banánová 2 Ks
Cesnak strúčik 2 Ks
Smotana na varenie 200 ml
Víno biele, suché 100 ml
Šampiňóny 150g
Maslo 50g
Bešamel 75g
Citrón 1 Ks
Kôpor čerstý
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup receptu
Raky sú nepochybne stále vnímané ako špecialita, chuťovka a niečo...
Pražma kráľovská (Sea Bream) s petržlenovo-jablkovým puré a bok choy
Suroviny
Pražma kráľovská 2 ks alebo 4 filety
Petržlen
Šalotka banánová
Cesnak
Bok Choy
Jablko
Vývar zeleninový
Smotana na varenie
Maslo
Olej
Morská soľ
Mleté biele korenie
Postup
Ak máme čerstvé ryby, tak ich očistíme a vyfiletujeme a uskladníme v chlade.
Prvé čo si pripravíme bude pureé, na...
Medajlónky z morského čerta s exotickými hríbami
Suroviny
Na medajlónky
Morský čert chvost 200 g
Šalotka banánová 1 ks
Maslo 100 g
Hríby Enoki 150 g
Hríby Buna Shimeji 150 g
Víno biele 50 ml
Smotana na varenie 30 ml
Biele mleté korenie
Morská soľ
Na bešamelovú omáčku
Hladká muka 20 g
Mlieko 250 ml
Muškátový orech
Bobkový list 1 ks
Biele mleté...
Lososové karbonátky s kaviárom a kôprovým Crème fraîche
Suroviny
Na karbonátky
Losos aljašský 500 g
Losos údený na dubovom dreve 100 g
Chlieb bezlepkový 3 ks
Žĺtok 2 ks
Smotana sladká
Kaviar z lososa
Šalotka 2 ks
Kôpor čerstvý
Citrónová šťava
Smotana kyslá púochúťková
Na obalovanie
Hladká múka alebo...
Monk Fish (Morský čert) na karotkovo-zázvorovom puré s kuracím velouté
Suroviny
Morský čert filety - chvost 2 ks
Červená paprika - kápia 2 ks
Karotka 4 - 5 ks
Zázvor čerstvý
Čakanka 2 - 3 ks
Šalotka väčšia 1 ks
Slepačí vývar 200 ml
Múka hladká 1 - 2 PL
Maslo
Olej
Med
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup receptu
Filety morského čerta si opláchneme pod tečúcou vodou a dáme...
Hake ( Morská šťuka akebo Merlúza európska ) s kuskusom a pukancami
Suroviny
Šťuka morská 4 filety
Kuskus 400 g
Paprika červená 2 ks
Paprika žltá 2 ks
Voda 400 ml
Kukurica pukancová 100 g
Olej olivový
Olej
Maslo
Soľ
Mleté čierne korenie
Údená mletá paprika
Koriander alebo petržlenová vňať
Citrónová šťava
Postup receptu
Ak máme čerstvé ryby tak si ich...
Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou
Suroviny
Morský vlk 350g
Samphire 250g
Hrášková kaša
Hrášok alebo mrazený hrášok 300g
Smotana na varenie 50ml
Zeleninový vývar 50ml
Šalotka 1ks
Pena z homára
Mlieko 250ml
Maslo z homára 15g
Múčka z homára 2.5 PL
Lecitín 1PL
Biele mleté...