Ryby

Raky v hubovom ragú

Suroviny Raky čerstvé 30 Ks Šalotka banánová 2 Ks Cesnak strúčik 2 Ks Smotana na varenie 200 ml Víno biele, suché 100 ml Šampiňóny 150g Maslo 50g Bešamel 75g Citrón 1 Ks Kôpor čerstý Soľ Mleté čierne korenie Postup receptu Raky sú nepochybne stále vnímané ako špecialita, chuťovka a niečo...

Pražma kráľovská (Sea Bream) s petržlenovo-jablkovým puré a bok choy

Suroviny Pražma kráľovská 2 ks alebo 4 filety Petržlen Šalotka banánová Cesnak Bok Choy Jablko Vývar zeleninový Smotana na varenie Maslo Olej Morská soľ Mleté biele korenie Postup Ak máme čerstvé ryby, tak ich očistíme a vyfiletujeme a uskladníme v chlade. Prvé čo si pripravíme bude pureé, na...

Medajlónky z morského čerta s exotickými hríbami

Suroviny Na medajlónky Morský čert chvost 200 g Šalotka banánová 1 ks Maslo 100 g Hríby Enoki 150 g Hríby Buna Shimeji 150 g Víno biele 50 ml Smotana na varenie 30 ml Biele mleté korenie Morská soľ Na bešamelovú omáčku Hladká muka 20 g Mlieko 250 ml Muškátový orech Bobkový list 1 ks Biele mleté...

Lososové karbonátky s kaviárom a kôprovým Crème fraîche

  Suroviny   Na karbonátky Losos aljašský 500 g Losos údený na dubovom dreve 100 g Chlieb bezlepkový 3 ks Žĺtok 2 ks Smotana sladká  Kaviar z lososa Šalotka 2 ks Kôpor čerstvý Citrónová šťava Smotana kyslá púochúťková Na obalovanie Hladká múka alebo...

Monk Fish (Morský čert) na karotkovo-zázvorovom puré s kuracím velouté

Suroviny Morský čert filety - chvost 2 ks Červená paprika - kápia 2 ks Karotka 4 - 5 ks Zázvor čerstvý Čakanka 2 - 3 ks Šalotka väčšia 1 ks Slepačí vývar 200 ml Múka hladká 1 - 2 PL Maslo Olej Med Soľ Mleté čierne korenie Postup receptu Filety morského čerta si opláchneme pod tečúcou vodou a dáme...

Hake ( Morská šťuka akebo Merlúza európska ) s kuskusom a pukancami

Suroviny Šťuka morská 4 filety Kuskus 400 g Paprika červená 2 ks Paprika žltá 2  ks Voda 400 ml Kukurica pukancová 100 g Olej olivový Olej Maslo Soľ Mleté čierne korenie Údená mletá paprika Koriander alebo petržlenová vňať Citrónová šťava Postup receptu Ak máme čerstvé ryby tak si ich...

Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou

  Suroviny Morský vlk  350g Samphire  250g Hrášková kaša  Hrášok alebo mrazený hrášok  300g Smotana na varenie  50ml Zeleninový vývar  50ml Šalotka  1ks Pena z homára Mlieko 250ml Maslo z homára 15g Múčka z homára 2.5 PL Lecitín 1PL Biele mleté...